Dunia Sedang Berkembang. Giliran kamu.

Cradle memperkasakan permulaan peringkat awal melalui program dan inisiatif kami. Sertai usahawan dan inovator terkemuka kami yang semakin berkembang yang telah mempercayai kami untuk memupuk, berkembang dan melabur dalam mereka.

RM 0 B+
Sumbangan KDNK
0 +
Permulaan Dibiayai
0
Kerja Sepenuh Masa Dicipta
RM 0 B
Dana Swasta & Asing

Agensi Titik Tumpuan untuk Ekosistem Permulaan Peringkat Awal Malaysia

Misi Cradle adalah untuk mencipta ekosistem yang menyokong persekitaran pembinaan perniagaan yang kukuh dan inovatif untuk usahawan dan inovator teknologi melalui Program Pelaburan Cradle (CIP) kami. Ditubuhkan pada 2003 dengan mandat untuk membiayai teknologi berkaliber tinggi, Cradle telah menyokong lebih 1000 syarikat Berasaskan Teknologi Malaysia merentasi pelbagai sektor dan memegang kadar pengkomersilan tertinggi di kalangan agensi pembiayaan di negara ini. Tawaran program Cradle bukan sahaja terhad kepada bantuan kewangan, tetapi juga termasuk sokongan pengkomersilan dan pelbagai perkhidmatan nilai tambah lain untuk mempercepatkan pertumbuhan.

KRSTE.my, inisiatif oleh MOSTI dan diterajui oleh MASTIC, bertujuan untuk menangani cabaran sains dan teknologi untuk komuniti, kementerian dan negara. Ia adalah Kemudahan Akses Satu Titik (SPAF) untuk pengurusan pengetahuan kolaboratif pintar dan perkhidmatan pembelajaran Sains, Teknologi dan Inovasi.